Technical Lead

Vill du skapa och designa IT-lösningar som underlättar och effektiviserar människors vardag? Vi med. Välkommen till Compago.

Om tjänsten

På Compago är vi alla konsulter och i din roll kommer du arbeta nära våra kunder och vara tekniskt stöd och rådgivare till våra konsulter. Du är drivande i dialogen med dina kollegor för att lösa kundens tekniska behov.

Som Technical Lead är du med konsulterna från konceptstadiet, coachar och agerar bollplank och kommer med kreativa idéer. Du skapar rutiner för arbetssätt och säkerställer tydliga riktlinjer och modeller kring teknikval och hur vi arbetar med utveckling. Alltifrån källkodshantering till kodstandard och strukturer till rutiner för utrullning av system i olika miljöer.

Rollen omfattar att löpande bevaka utvecklingen i de tekniker vi använder, detta omfattar:

 • Backend kod, primärt C#
 • Generellt ramverk för frontend utveckling, primärt React och Vue
 • Verktyg för att underlätta utvecklingsarbete
 • Automatisering av deployment och kodanalys via Azure DevOps

Inom ramen för våra leveranser ingår även andra områden som du är bekant med, såsom Microsoft SharePoint, Dynamics 365, Power Platform samt Teams och tjänsteutbudet inom Azure-plattformen.

Din roll är bred och du kommer även medverka som arkitekt i våra leveranser för att tillsammans med våra konsulter finna den lämpligaste tekniska lösningen utifrån kundens behov och önskemål. Här har du förmågan att se olika plattformar och tekniker utifrån ett bredare perspektiv så de lösningar vi bygger blir hållbara på längre sikt. Du har naturligtvis en god förmåga att i diskussion motivera val av lösning både internt och i dialog med våra kunder.

I rollen som Tech Lead kommer du också arbeta direkt i våra kundleveranser med systemutveckling inom både frontend och backend.

Den vi söker

Du arbetar sannolikt idag i en liknande roll med tekniskt ansvar för ett utvecklingsteam med erfarenhet som konsult. Du är van vid en vardag där flera projekt skall hanteras samtidigt och olika typer av insatser krävs i de olika projekten.

Du har dokumenterad erfarenhet av ett strukturerat arbetssätt och erfarenhet av projektleveranser som konsult till kunder eller inom intern organisation. Du är konsultmässig och bekväm i rollen som ledare, van vid teknisk projektledning både vad gäller att leda dina kollegor men också i kunddialogen.

Du är självgående och uppriktig med fallenhet för att prata med kunder på alla nivåer, från användare till ledande roller. Du kommer många gånger vara den som presenterar oss och vårt sätt att arbeta både för kunder men även internt i olika former av projekt.

För att vi ska kunna ge dig bästa förutsättningar har du även arbetat med:

 • Utveckling av webbaserade lösningar
 • Frontend utveckling med ramverk som React, Vue och Angular
 • Djupgående kunskaper inom C# och Microsofts utvecklingsmiljöer
 • Tooling verktyg både inom frontend och backend
 • CI/CD, Microsoft Devops
 • Microsoft Azure Plattform
 • Erfarenhet som technical lead eller liknande roll

Vi tycker det är meriterande om du har arbetat med Microsoft SharePoint, Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement samt Microsoft Power Platform (Canvas App & Model Driven App) samt har goda kunskaper om Microsoft Teams. Du talar och skriver obehindrat svenska och engelska samt innehar B-körkort.

Intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alexander Lindgren på alexander.lindgren@wiseit.se